Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σούδα Χανίων

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η περιοχή της Σούδας Χανίων εόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.

Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας και συμπροσευχούμενων του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του Τόπου μας.

Το παρών έδωσε και η Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρούχα.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον Άγιο Νικόλαο, ευχόμενος να παρακαλέσουμε τον Θεό όλοι εμείς διά των πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να φθάσουμε όλοι εμείς στο δρόμο της αγιότητος του, και η ζωή όλων μας να είναι ένα πρότυπο όπως η ζωή του Αγίου Νικολάου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον άξιο Εφημέριο όπως ανέφερε, της Ενορίας π. Κυριακό Κοντάκο.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Σούδας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημος Δοξολογία στο Ναύσταθμο Κρήτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα