Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος

Επί τη συμπληρώσει εννέα ετών από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος (Τραντέλλη),  ετελέσθη το πρωί της 12ης Δεκεμβρίου ε.έ., ημέρα μνήμης και τιμής του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το καθ’ έτος Ιερόν Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Των Ιερών Ακολουθιών, οι οποίες τελέσθηκαν εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος συλλειτουργούντος του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του Θαυματουργού Αγίου και να εκφράσουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους στον μακαριστό Ιεράρχη, ήταν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, οι κατά σάρκα συγγενείς, καθώς και πολλά πνευματικά τέκνα και συνεργάτες του αειμνήστου Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στις μορφές του Αγίου Σπυρίδωνα και του Αγίου Νεκταρίου, που αυτές τις ημέρες το Σεπτό Λείψανο του τέθηκε προς προσκύνηση εις την περιοχή μας, ενώ παράλληλα σκιαγράφησε και την προσωπικότητα του μακαριστού προκατόχου του, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων την μεγάλη του προσφορά προς την επαρχία του Λαγκαδά και την αγάπη του προς την Εκκλησία, ευχόμενος στο τέλος η μνήμη του να είναι  άληστος και αιωνία.

Ακολούθησε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος, που ευρίσκεται εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος, εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ενώ εν συνεχεία μέσα σε κλίμα συγκινήσεως πραγματοποιήθηκε η αναχώρηση της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου, κατά την διάρκεια της οποίας εκφράστηκαν για ακόμη μία φορά λόγοι ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, διά την παροχή της ευλογίας και την συγκατάθεση του για την έλευση του πολυτίμου αυτού θησαυρίσματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα