Ο εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στην Ι. Μ. Λαγκαδά

Η Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλοπαρθενομάρτυρος Βαρβάρας της και Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Ελληνικού Στρατού, καθώς και η εορτή των Αγίων Ιωάννου του Δαμασκηνού και Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, εορτάσθηκε μετά πάσης λαμπρότητος και με κάθε επισημότητα, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου ε.έ., εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας τελέσθηκε και το Ιερό Μνημόσυνο επί τη συμπληρώσει εννέα ετών (†4 Δεκεμβρίου 2009), από την εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά Σπυρίδωνος (Τραντέλλη), (το καθ΄ έτος επίσημο Μνημόσυνο στην μνήμη του μακαριστού Γέροντος, έχει καθιερωθεί να τελείται την 12η Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος).

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους σήμερα τιμωμένους Αγίους,  προτρέποντας ιδιαιτέρως τους γονείς, να παρακινούν και να τα προτρέπουν τα παιδιά τους να είναι κοντά στον Χριστό και τους Αγίους, και να μην τα αποθαρρύνουν, οδηγώντας τα σε δύσκολα και επικίνδυνα μονοπάτια των σύγχρονων καιρών, που σκοπό έχουν την πνευματική καταστροφή και όχι το φως και την αλήθεια που υπάρχει μέσα στην ζωή της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέβη εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), η οποία και εδρεύει στο Στρατόπεδο «Ράμναλη», όπου παρουσία του Επιτελάρχη του NDC.GR, Υποστράτηγου κ. Χρήστου Δρίβα, προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τῇ εορτῇ της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Τελετής παρέστησαν, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, εκπρόσωποι όλων των Σωμάτων του Στρατού Ξηράς, αντιπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων που εδρεύουν εις την περιοχή, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί και Οπλίτες του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών αρχών, απόστρατοι αξιωματικοί και αρκετός κόσμος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της Αγίας μας Εκκλησίας, ενώ ακολούθησε, ξενάγηση στους χώρους του στρατοπέδου και ενημέρωση για τα οπλικά συστήματα τα οποία φιλοξενούνται εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194ης ΜΠΕΠ (MLRS), από τον Διοικητή αυτής, Αντισυνταγματάρχη ΠΒ κ. Κώτα Γεώργιο, καθώς επίσης και δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος, προς τιμήν των επισήμων καλεσμένων που προσήλθαν να τιμήσουν την προστάτιδα του Πυροβολικού Σώματος του Στρατού Ξηράς.

ΠΑΤΗΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα