Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας

Τον άνθρωπο του Θεού, τον λειτουργό του Υψίστου, τον Άγιο της Γης και του Πελάγους, τον προστάτη των αδικουμένων και των αδυνάτων, των ορφανών και των χηρών, καθώς επίσης  τον φάρο για τις επόμενες γενεές Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διακρίνονταν για την πραότητα, την εγκράτεια και την πίστη του, στον Τριαδικό αληθινό Θεό, εόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια και Ιεροπρέπεια, ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός του Πύργου, το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου, προεξάρχοντος των ιερών ακολουθιών του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, μετά του Ιερού κλήρου και των αρχών της πόλεως.
 
Οι καλλικέλαδοι χοροί των Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των Μουσικολογιοτάτων Ιεροψαλτών του Ναού  κ. Αγγέλου Κούνα και κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, πλαισιωμένοι αμφότεροι από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, καθώς επίσης και από φιλόμουσους εργάτες του ιερού αναλογίου, απέδωσαν θαυμάσια  και μελίρρυτα τους ύμνους, ως καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πνευματική ανάταση του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος, που προσήλθε ομοθυμαδόν να τιμήσει τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος υπήρξε ο εκφραστής του Ελληνορθόδοξου ιδεώδους, ενώ είναι ο γαληνεμένος όρμος και το λιμάνι της σωτηρίας κάθε ανθρώπου. Ως Ορθόδοξοι νεοέλληνες έχουμε χρέος να τιμάμε και να μιμούμαστε υπέροχες προσωπικότητες του ενδόξου παρελθόντος μας. σαν αυτή του Αγίου Νικολάου.
 
Στις δύσκολες και ζοφερές ημέρες μας, όπου βιώνουμε ως Έθνος και ως Εκκλησία, μία από τις χειρότερες περιόδους της Εθνικής μας υπόστασης, όπου μας κυκλώνει το φάσμα της πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κατάρρευσης και αυτού ακόμα του αφανισμού μας, έχουμε ανάγκη από την αρωγή του Αγίου Νικολάου, ο οποίος έσωσε τον λαό σε παρόμοιες συνθήκες στον καιρό του, αρκεί όμως να τον επικαλεστούμε.
Ιεράρχα του Θεού σπεύσε να μας βοηθήσεις γιατί καταποντιζόμαστε… 
Πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας
Διαβάστε ακόμα