Ο Τύρναβος εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω συνεχίστηκαν και σήμερα με το τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Ιερωνύμου. Παρόντες στη θεία Λειτουργία οι Άρχοντες του τόπου και ο ευσεβής λαός της πόλεως του Τυρνάβου.

Ο Μητροπολίτης Δράμας μίλησε για το μαρτύριο του Αγίου τονίζοντας ότι όλοι μας οφείλουμε να μιμηθούμε τον νεομάρτυρα και να προσπαθήσουμε να είμασθε αληθινοί Χριστιανοί όχι μόνο στα λόγια αλλά και στα έργα.

Ακολούθησε η λιτανεία της χαριτοβρύτου Κάρας και της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της πόλεως ενώ στην κεντρική πλατεία αναπέμφθηκε δέηση και αρτοκλασία. Στη σύντομη προσλαλιά του ο κ. Ιερώνυμος κάλεσε άπαντας να προσεύχονται στον Άγιο, ο οποίος ανταποδίδει την τιμή σε όλους όσοι τον τιμούν ειλικρινώς και παρουσίασε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τους δύο νέους εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, τον Αρχιερατικό επίτροπο π. Βησσαρίωνα Μπλέτσα και τον π. Γεδεών Μαντά, ευχόμενος εις αμφοτέρους να εργαστούν για το καλό της τοπικής μας Εκκλησίας.

I. M. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα