Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο είχε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Πατριάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο και αντάλλαξαν ευχές για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Μιλώντας στον 89,5 ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ επεσήμανε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι κοντά μας και μας δίνουν κουράγιο και ελπίδα στον αγώνα που επιτελούμε». Ευχήθηκε, επίσης, Καλά Χριστούγεννα σε όλους και το φως της γεννήσεως να λάμπει πάντα στις καρδιές μας και δήλωσε πως πάντα θα είναι κοντά στον Αρχιεπίσκοπο με αγάπη, ευγνωμοσύνη και τιμή.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «έχουμε υποχρέωση να εκφράζουμε την αγάπη μας και την βοήθειά μας όταν μπορούμε και στο δικό του πρόσωπο και στην Εκκλησία της Αλεξανδρείας, που είναι ένας μεγάλος σταθμός για την ζωή του Χριστιανισμού».

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα