Τα Ονομαστήριά του θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων
6 Δεκεμβρίου 2018 Κοινοποιήστε

Τα Ονομαστήριά του θα εορτάσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων

Την Παρασκευή 7η Δεκεμβρίου ε.ε. η Μητέρα Εκκλησία μας τελεί την ιερά μνήμη του αγίου πατρός ημών Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Οποίος, ως Αρχιεπίσκοπος του σημερινού Μιλάνου, υπήρξε ηρωική μορφή των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού. Έζησε το δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνος, εκοιμήθη δε το 397μ.Χ.

Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επιθυμεί να εορτάσει τα ονομαστήριά του. Προκειμένου να παράσχει τη δυνατότητα συμμετοχής του ποιμνίου και δια λόγους καθαρώς πρακτικούς η εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μετατιθεμένη, θα εορτασθεί την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου.

Η αναίμακτη Μυσταγωγία θα προσφερθεί στον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου. 

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί επισκέψεις στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου. Παρακαλούνται όμως οι επιθυμούντες να ευχηθούν στον Σεβασμιώτατο, να σημειώσουν ότι οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν από τις 11.00΄π.μ. έως και τη 1.00΄μ.μ. και μόνο.

Το απόγευμα επισκέψεις δεν θα γίνουν δεκτές, καθώς θα πραγματοποιηθεί εορταστική μουσική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ» (Παλαιό Νοσοκομείου Αιγίου)και περί ώρα 6.30΄μ.μ. με τη συμμετοχή της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της χορωδίας Αιγίου 1933.

Καλούνται ο Ιερός Κλήρος και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να τιμήσουν με την παρουσία τους το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Εκτύπωση