Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ιερισσού στην Τρίπολη

Στην γενέτειρά του την Τρίπολη βρίσκεται ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, προκειμένου να παραστή στο εξάμηνο Μνημόσυνο της κατά σάρκα αδελφής του Ρεβέκκας, αλλά και στην τιμητική εκδήλωση των 50 ετών Ιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, ο Μητροπολίτης Ιερισσού χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τρίπολης.

Ο κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του ανέλυσε τον όρο “Εκκλησία” και αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημειολογία της Θείας Ευχαριστίας, χαρακτηρίζοντάς την ως “Μέγα Γεύμα”, στο οποίο θα πρέπει ανελλιπώς να προσέρχονται οι Χριστιανοί με κατάλληλη προετοιμασία.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη του εξαμήνου Μνημοσύνου της πολυαγαπημένης αδελφής του, ευχαριστώντας πατρικά όσους παρέστησαν.

Τέλος, ευχαρίστησε υικώς τον Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο για την εκχώρηση αδείας να ιερουργήσει στην Τρίπολη, αλλά και για την διαχρονική αγάπη στο πρόσωπό του.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα