Θεμελίωση Πνευματικού Κέντρου από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου των Περιβολίων του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης μετέβη σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος απο Ιερείς και διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε εμπνευσμένα τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ακολούθως προέστη της τελέσεως του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ιερέων που εφημέρευσαν στην ενορία Περιβολίων και της χειροθεσίας σε Αναγνώστη στον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού αξιότιμο κύριο Αναστάσιο Ρέτσα.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία της θεμελιώσεως με την θεμέλιο επιγραφόμενη πλάκα του Πνευματικού κέντρου της Ενορίας των Περιβολίων το οποίο πνευματικό κέντρο θα κατασκευαστεί στον περίβολο του Ναού, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με υπέροχη θέα.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ Σεραφείμ εξέφρασε τη χαρά του και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού και ιδιαιτέρως τον Εφημέριο της Ενορίας.
Ευχήθηκε δε και με την ευλογία του Θεού και την συνδρομή των ευσεβών χριστιανών σύντομα το έργο να ολοκληρωθεί και η νέα χρονία που θα ανατείλει να είναι καρποφόρα με υγεία σε όλους τους πιστούς.

Ακολούθησε απο την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολιων χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια και εόρτιο κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στους πιστούς της Ενορίας οι οποίοι είχαν την ευκαιρία και συνομίλησαν με τον Σεβαμιώτατο ανταλάσοντας εόρτιες ευχές.
Αξιοσημείωτη η απόδοση των ύμνων τόσο του Όρθρου όσο και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας απο την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου που εδρεύει στην Κάρυστο με Χοράρχη τον Πρωτοπρεσβύτερο Σωτήριο Τσούγκα Εφημέριο Αετού της επαρχίας Καρύστου.
Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Διαβάστε ακόμα