Αγιοβασιλόπιτες ευλόγησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Τις Αγιοβασιλόπιτες της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και του Γηροκομείου «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» ευλόγησε το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανοουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

     Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας επισκέφθηκε  το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας μετά από πρόσκληση του Διευθυντού κ. Ιωάννου Ζαχαράκη και του Συλλόγου καθηγητών.

    Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου και η χορωδία των μαθητών υπό την διέυθυνση της Μουσικού κ. Βασιλικής Γούση,  τραγούδησε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και απέδωσε επίκαιρους ύμνους.

    Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και απευθυνόμενος προς τους  μαθητές τους συμβούλεψε να είναι επιμελείς και να εργάζονται συστηματικά στα μαθήματά τους για να έχουν επιτυχίες. Τους παρότρυνε δε να ακολουθήσουν το πρότυπο της ζωής του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος αγαπούσε την πνευματική ζωή, ήταν προσηλωμένος στις σπουδές του και στη συνέχεια του βίου του αφιερώθηκε στην εν Χριστώ ζωή και στα έργα αγάπης και φιλανθρωπίας.

    Το φλουρί κέρδισε ο μαθητής  της 2 τάξεως του  Γυμνασίου Ιωάννης Σταματάκος.

   Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά κεράσματος στο γραφείο των καθηγητών όπου εκεί ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς.

    Ακολούθως  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη   στο «Ίδρυμα Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων Στυλίδος» όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα παρουσία του Διευθυντού του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ. Πατρός Μαξίμου Νικολοπούλου, των τροφίμων, όλου  του προσωπικού, καθώς και των Φοιτητών του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.ΕΙ. Λαμίας, οι οποίοι με τις υποδείξεις των Καθηγητών τους σε εβδομαδιαία βάση παρέχουν Φυσικοθεραπείες στους Γέροντες.

    Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία, ευλογία  και πνευματική προκοπή σε όλους.

    Το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας έτυχε στο κομμάτι του Γηροκομείου και ο Ποιμενάρχης μας έδωκε ως ευλογία στο Ίδρυμα έναν ασημένιο σταυρό.

     Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε έναν προς έναν όλους τους τροφίμους και για αρκετή ώρα είχε μία ευχάριστη επικοινωνία μαζί τους.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα