Αγρυπνία για τον Γέροντα Βησσαρίωνα Αγαθωνίτη στην γενέτειρά του
22 Ιανουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Αγρυπνία για τον Γέροντα Βησσαρίωνα Αγαθωνίτη στην γενέτειρά του

Σε κλίμα συγκίνησης, ένεκα της καταθέσεως του Φακέλου Αγιοκατατάξεως προς την Ιερά Σύνοδο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία και το Μνημόσυνο  του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην ιδιαιτέρα πατρίδα του στο Πεταλίδι Μεσσηνίας.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πεταλιδίου και τον Αρχιερατικό Επίτροπο αυτής Πρωτ. Δημήτριο Κουρκουλή.

Στην ομιλία του ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στην οσιακή βιοτή του Γέροντος Βησσαρίωνος και εξέφρασε την δοξολογία του προς τον Πανάγαθο Θεό που στις μέρες μας αναδεικνύει Αγίους  ώστε να μας ενισχύει και να μας ενδυναμώνει πνευματικά. Τέλος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας της Μεσσηνίας προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Φθιώτιδος για την κατάθεση των στοιχείων που αναδεικνύουν τα χαρίσματα του Γέροντος Βησσαρίωνος και ευχήθηκε σύντομα να έχουμε την ευλογία να τον τιμήσουμε ως Άγιο της Εκκλησίας μας.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση