Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης
1 Ιανουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, τελέσθηκαν η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η καθιερωμένη Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Πριν την Δοξολογία, την οποία παρακολούθησαν πολλοί τοπικοί άρχοντες και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στους περευρισκόμενους, αλλά και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας να έχει το νέο έτος το πολύτιμο αγαθό της υγείας, να υπάρχει ειρήνη και να μας χαρακτηρίζει σε κάθε πτυχή της ζωής μας η θυσιαστική αγάπη. Επίσης ευχήθηκε ευημερία για τον τόπο μας, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όποια θυσία χρειαστεί, ώστε να προασπίσουμε τα ιερά και όσια της Πατρίδας μας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης για τα Κάλαντα. Αφού ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής για την – όπως πάντα – εξαιρετική παρουσία τους, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε υγεία, χαρά, κατά Θεόν προκοπή και εκπλήρωση των στόχων του καθενός.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα στο Διοικητήριο Λακωνίας εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος.

Ι. Μ. Σπάρτης

Εκτύπωση