Φθιώτιδος σε Ιερόπαιδες: «Είστε ευλογημένα παιδιά. Είστε οι μικροί μας συνεργάτες»

Γεμάτο από χαρούμενα και ενθουσιώδη πρόσωπα το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου  το πρωί, αφού 350 και πλέον παιδιά, τα οποία διακονούν στο Ιερό Βήμα και το αναλόγιο των Ενοριών μας,  ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στο κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και παρευρέθησαν στην τιμητική εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Ιερά Μητροπόλίς μας, στο πλαίσιο του ανυστάκτου ενδιαφέροντος της για τους μικρούς της συνεργάτες και αυριανά στελέχη των Ενοριών.

            Τα παιδιά καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Ποιμενάρχης μας και τα ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του καθώς συνεχάρη και τους ιερείς που τα προέτρεψαν και τα οδήγησαν στο Αμφιθέατρο.

            Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιος Κυρίτσης, Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου και αρχικά η Παιδική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας, υπό την Διεύθυνση του Υπευθύνου αυτής, Μουσικολογιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη, απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια, συνοδεία μουσικών οργάνων, αποσπώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των παιδιών και όλων των παρευρισκομένων.

          Ακολούθησε η προβολή ωφέλιμης χριστιανικής ταινίας, μικρού μήκους, με τίτλο: «Το βλογημένο μαντρί», παραγωγής του Τηλεοπτικού Σταθμού «4Ε» της Ορθοδόξου Αδελφότητος «Αγία Λυδία», η οποία ήταν βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Φώτη Κόντογλου.  

«Ο αληθινός, ταπεινός άγιος Βασίλειος ο Μέγας, ο αυθεντικός αϊ Βασίλης, παραμονή της εορτής του γυρίζει τους ορθόδοξους Χριστιανούς για να δει που υπάρχουν οι πιο καλοί και αγνοί άνθρωποι. Πολιτείες και χωριά τον περιμένουν. Παλάτια καταστόλιστα και σπίτια αρχοντικά. Μα εκείνος πηγαίνει στα πιο απόμακρα χωριά και γυρεύει ανθρωπιά. Είναι απλοϊκά ντυμένος. Οι πιο πολλοί τον διώχνουν, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας φωστήρας της Χριστιανοσύνης, ο δημιουργός της πιο φιλανθρωπικής και ζεστής, γεμάτης αγάπη και ανθρωπιά πολιτείας, της Βασιλειάδας. Ώσπου σε κάποιο φτωχοχώρι της Ελλάδας, απαντά δυο ατόφιους ανθρώπους και ευλαβείς Χριστιανούς, που κάνουν πράξη το “ξένος ήμουν και με φιλοξενήσατε”».

Στην συνέχεια ο μαθητής της Β΄ τάξεως του Γυμνασίου Γεώργιος Μπάκας από την Ενορία της αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας διάβασε μια όμορφη έκθεση με θέμα: Οι σκέψεις ενός παιδιού του Ιερού.

           Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν, απηύθυνε τον Πατρικό του χαιρετισμό προς τα παιδιά   και αναφερόμενος στο έργο της διακονίας τους στο Ιερό βήμα και στο αναλόγιο χαρακτηριστικά ανέφερε:

            « Αγαπητά μου παιδιά είστε πολύ τυχερά που διακονείτε στο Ιερό βήμα, διότι παίρνετε την Χάρη και την Ευλογία του Θεού και ζώντας την Θεία Λατρεία ζείτε κι’ εσείς  την ζωή του Χριστού. Είστε ευλογημένα παιδιά.  Εσείς βοηθάτε τον Ιερέα και το έργο της Ενορίας σας. Στην πραγματικότητα όμως τον Χριστό βοηθάτε, ο οποίος αναμφίβολα σας αγαπά πολύ .  Εσείς είστε οι μικροί μας συνεργάτες και θέλω να γνωρίζετε  ότι η Ιερά Μητρόπολις θα είναι πάντα στο πλευρό σας. Σας παρακαλώ να μείνετε στον δρόμο αυτό της Εκκλησίας και η ευλογία του Θεού να είστε βέβαιοι, ότι θα σας συνοδεύει σε όλη σας την ζωή.Να προσέχετε από τους κινδύνους που σας περιτριγυρίζουν.  Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας που σας οδήγησε εδώ».

            Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διανομή ευλογιών από τον Σεβασμιώτατο προς  όλα τα παιδιά, μία εικόνα του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και το Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Πατρίδα μας την Ελλάδα.

        Σε όλα τα παιδιά πριν την αναχώρησή τους ,  εδόθη πλούσιο κέρασμα.

            Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Γιαννίτσης,  εκ μέρους της εταιρίας «Giannitsis Logistics Α.Ε», προσέφερε 350 ατομικές –ζεστές πίτσες για όλα τα παιδιά.

        Τον κ. Γιαννίτση ευχαρίστησε εγκαρδίως ο Σεβασμιώτατος δια την ευγενική χορηγία του ευχόμενος  πλουσία την ευλογία του Χριστού εις την ζωή και το έργο του.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Διαβάστε ακόμα