Γιορτή για τα παιδιά Ιερέων και Ιεροψαλτών στην Ι. Μ. Δημητριάδος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, η ετήσια Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για τα παιδιά των Ιερέων και των Ιεροψαλτών μας, στην οποία συμμετείχαν πολλές ιερατικές και ιεροψαλτικές οικογένειες.

Η γιορτή ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τόνισε ότι «όλοι μαζί, Ιερείς και ιεροψάλτες, δίνουμε μαρτυρία Χριστού σε μια εκκοσμικευμένη εποχή, για να φέρουμε το μήνυμά Του στις καρδιές των ανθρώπων, να διατηρήσουμε την συνοχή του λαού μας, που είναι τόσο απαραίτητη για την πατρίδα μας τούτες τις κρίσιμες στιγμές».

Ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε για όσα προσφέρουν οι Κληρικοί και οι Ιεροψάλτες μας στην Τοπική μας Εκκλησία, τους διαβεβαίωσε για την αγάπη του, καθώς, όπως τόνισε,«είστε η οικογένειά μου». Εξέφρασε την μεγάλη χαρά του, γιατί πολλά από τα παιδιά που βρήκε στον τόπο μας, πριν είκοσι χρόνια, σήμερα τα παντρεύει, ενώ άλλα χειροτονεί, γεγονός που εγγυάται την ομαλή συνέχεια στην Τοπική μας Εκκλησία. Ευχήθηκε, τέλος, για μία ευλογημένη χρονιά, όπου πρέπει να κρατήσουμε την ενότητά μας, «στο πλαίσιο της οποίας ουδείς μπορεί να μας φοβίσει και να μας τρομοκρατήσει».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα και εόρτιο δείπνο.

Διαβάστε ακόμα