Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα – Τα Άγια Θεοφάνεια είναι η πιο σημαντική ημέρα για το Τάρπον Σπρινγκς, το «Ελληνικό Χωριό» της Φλόριδας και γιορτάστηκαν και φέτος, Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019,  παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γέροντος Αμερικής κ. Δημητρίου, ο οποίος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων και της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον γραφικό κολπίσκο Spring Bayou. Την τελετή της καταδύσεως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τοπικής αστυνομίας, παρακολούθησαν 30 χιλιάδες πιστοί και επισκέπτες που προστρέχουν την ημέρα αυτή στην Πόλη των Θεοφανείων.

Πενήντα οκτώ ελληνορθόδοξοι έφηβοι νέοι από τις ενορίες και κοινότητες της περιοχής βούτηξαν φέτος και τον Σταυρό βρήκε και ανέσυρε ο17χρονος  Ηλίας Σκανδαλιάρης.

Η Στέλλα Μπιλιράκη, 15 ετών, εγγονή του ομογενή πρώην ομοσπονδιακού βουλευτή της Φλόριδας, Μιχάλη Μπιλιράκη, επελέγη να κρατά και ν’ αφήσει να πετάξει την κατάλληλη στιγμή το λευκό περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, συνεχίζοντας την παράδοση της γιαγιάς της η οποία είχε επιλεγεί για τον ίδιο ρόλο πριν από 62 χρόνια.

Νωρίτερα το πρωί της εορτής ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος προξήρχε Αρχιερατικού Συλλείτουργου και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συλλειτούργησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, o Επίσκοπος Ξάνθου κ. Δημήτριος, συμπαραστατούμενοι από τον ιερατικώς προϊστάμενο του Καθεδρικού, π. Αθανάσιο Χάρο, τους ιερείς Σαμψών Κασαπάκη και Θεοφάνη Κατσικλή και άλλους ιερείς της περιοχής.

Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος George Washington #16 της AHEPA Τιμ Κεφαλάς και ο ύπατος γραμματέας της ΑΧΕΠΑ Γιώργος Χωριάτης υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στο καθιερωμένο δείπνο του οργανισμού το προηγούμενο βράδυ Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερική

Διαβάστε ακόμα