Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Χαλκίδα

Στην ιστορική Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Πόλεώς μας, κατά την Θεία Λειτουργία της Σύναξης των Τριών Ιεραρχών (Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου Θεολόγου και Ιωάννου Χρυσοστόμου), την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019.

            Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και αντιπροσωπείες μαθητών από τα Σχολεία της Ενορίας με τις σημαίες τους, όπω ςκαι αρκετοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ετίμησαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα (αφού κατ’ οικονομίαν, λόγω της αποφάσεως του Υπουργείου Παιδείας να χαρακτηρίσει την ημέρα των Τριών ιεραρχών ως αργία είχε πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός την προηγουμένη ημέρα 29 Ιανουαρίου) τους Προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και των Ελληνικών Γραμμάτων.

            Στη διάρκεια του Κοινωνικού, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο με ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως, είχε αποσταλεί και σε όλα τα Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

            Στην Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη Αρτοκλασία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων στα Σχολεία μας, την οποία προσέφεραν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Ενορίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους παρόντες, κάλεσε όλους να γίνουν «εραστές» των λόγων και της ζωής των Τριών Ιεραρχών και ποτέ να μην ενταχθούν σε όσους δεν αγαπούν τους Αγίους, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω των μηνυμάτων Τους, τα οποία δεν συμφέρουν πολλούς εκ των επιφανών αυτού του κόσμου και γι’ αυτό θέλουν να εξοβελίσουν κάθε τι που παραπέμπει σε ζωή αληθινή και σε σχέση με τον Θεό.

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα