Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Λάρισα

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή αρκετών μαθητών, των διδασκάλων τους καθώς και των Προϊσταμένων της Εκπαιδεύσεως εορτάστηκε στην Λάρισα, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, η μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της παιδείας, αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου, του Μεγάλου, Γρηγορίου, του Θεολόγου και Ιωάννου, του Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εξεφώνησε ο Διευθυντής του 8ου Γυμνασίου Λάρισας κ.Λεωνίδας Τέλιος, ο οποίος με την θαυμάσια και εμπεριστατωμένη ομιλία του, πάνω στην ζωή, το έργο, την μαρτυρία και την προσφορά των τριών Ιεραρχών, κατασυγκίνησε όλους τους εκκλησιαζομένους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιερώνυμος, ευλογώντας τις αρτοκλασίες προς τιμήν των εορταζομένων Αγίων, ευχήθηκε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα στους μαθητές που κρατούσαν την Ελληνική Σημαία, χρόνια πολλά και ευλογημένα και να έχουν στην ζωή τους διαρκή την ευλογία του Θεού και την χάρη και τον φωτισμό των Αγίων ενδόξων τριών Ιεραρχών.

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα