Η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου στο Βαθύ Αυλίδος

Με την ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε αφ’ εσπέρας  14ης Ιανουαρίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Προστάτη του Βαθέος Αυλίδος Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη στον ομώνυμο περικαλλή πανηγυρίζοντα  Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος πλαισιούμενος απο ιερείς της επαρχείας Αυλίδος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και ανδρεία του Οσίου Ιωάννου προτρέποντας τους πιστούς να γίνουν άξιοι μιμητές του Αγίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ιωάννη του Καλυβίτη που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό παρουσία του Δημάρχου Χαλκίδος κ. Χρηστού Παγώνη των εκπροσώπων της 204 Μ.Γ.Α.Π. Βαθέως Αυλίδος και του αγήματος που πλαισίωσαν την Λάναρκα των Λειψάνων της μπάντας και των παιδιών του Ιερού Ναού, καθώς και πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον Προστάτη Άγιο του Βαθέος Αυλίδος.

Τέλος να αναφερθεί ότι ανήμερα της εορτής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρόγιαννης

Διαβάστε ακόμα