Η Κυβέρνηση τρέχει να εγκαινιάσει Μουσουλμανικό Τέμενος στην Αθήνα

Δυο τροπολογίες που κατατέθηκαν την Πέμπτη στο υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ρυθμίζουν εκκρεμή ζητήματα για τον μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών που έχουν δικαιωθεί καθώς και άλλα που αφορούν των «εξορθολογισμό των γραφείων μουφτειών στη Θράκη».

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσε τροπολογία με την οποία προχωρά στον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που πέτυχαν στον διαγωνισμό ΑΣΕΠ του 2008 και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια. «Πρόκειται για 450 εκπαιδευτικούς που έχουν δικαιωθεί είτε στο ΣτΕ, είτε στα διοικητικά δικαστήρια και έχουν υποστεί μια απίστευτη ταλαιπωρία», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας. Με την ίδια τροπολογία, μειώνεται σταδιακά από το επόμενο σχολικό έτος, κατά τρεις (από 25 που ισχύει σήμερα σε 22), ο μέγιστος αριθμός νηπίων και μαθητών ανά τμήμα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Μια δεύτερη τροπολογία που επίσης ψηφίζεται στο σημερινό νομοσχέδιο ρυθμίζει ζητήματα των γραφείων των μουφτειών στη Θράκη αλλά και τους πόρους του Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα, που σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού αναμένεται να εγκαινιαστεί εντός του Μαρτίου.

ethnos.gr

Διαβάστε ακόμα