Η πρώτη του νέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε στην την Ιερά Μητρόπολη Μάνης την 1η του ανατείλαντος έτους 2019, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Κατά το κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο βίο του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Ιερού Ναού.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος Γ’, χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγού κ. Γραφάκου και αξιωματικού του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας ανεγνώσθη το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα