Καλαβρύτων: “Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά όχι να προκαλούν”
28 Ιανουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Καλαβρύτων: “Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά όχι να προκαλούν”

Την αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, πρότεινε πριν από λίγο ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, όπου σήμερα δικάζεται για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους. Ο Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του ανέφερε πως ο λόγος του Δεσπότη δεν έχει τη δύναμη να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων.

Κατά τη απολογία του ο Αμβρόσιος, υποστήριξε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη μέρα της ζωής του και υπογράμμισε ότι δεν καταφέρεται παρά μόνο εναντίον της αμαρτίας και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Στην απολογία του, ο Αμβρόσιος, είπε ότι το μένος του ήταν εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων. Όπως είπε αυτά που έγραψε (στο επίμαχο δημοσίευμα), τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος, η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα.

Ο Δεσπότης, ανέφερε επίσης, πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν, ενώ ότι το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται.

thebest.gr

Εκτύπωση