Κεράσματα για τους μαθητές της Κομοτηνής από τον Μητροπολίτη τους

Πλατειά χαμόγελα σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί στην καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής. Εκεί, πραγματοποιήθηκε λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ημέρα η οποία φέτος θεωρείται αργία, άρα οι μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Γι’ αυτό ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θέλοντας να διατηρήσει τον υψηλό συμβολισμό της ημέρας και να φέρει τους νέους στην εκκλησία, βρήκε έναν σύγχρονο τρόπο τον οποίο χαιρέτισαν μικροί και μεγάλοι.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην εκκλησία, μετά από αυτήν τους δόθηκε ένα κουπόνι για να πιουν δωρεάν το ρόφημα, το αναψυκτικό ή ακόμη και τον καφέ τους σε ένα είκοσι καταστήματα του σωματείο καφεπωλών Κομοτηνής, με τα οποία ήρθε σε συνεννόηση η μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Όσο για τους μαθητές δημοτικού, οι οποίοι δεν θα μπορούσα να πάνε μόνοι τους …για καφέ, ο μητροπολίτης κος Παντελεήμων τους κέρασε από μία σοκοφρέτα.

“Δεν είναι ένα επικοινωνιακό τρικ”, είπε ο σεβασμιότατος εντός του ναού, παρακαλώντας τους μαθητές να μην ξεχνούν πως την ημέρα των Τριών Ιεραρχών πρέπει να έρχονται στην εκκλησία, να εκκλησιάζονται και κατόπιν “να έχετε όλη την ημέρα δικιά σας”, όπως τους είπε.

xronos.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin