Κοπή Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως Σπάρτης

Το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, τη Βασιλόπιτα των Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσία του Πρωτοσυγκέλου Πανοσ. Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου, του Επιτίμου Πρωτοσυγκελεύοντος Πρωτ. Γεωργίου Μπλάθρα, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Πανοσ. Αρχ. Εφραίμ Μιλτιάδου, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γόλας και ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευσταθίου Πορφύρη, άλλων κληρικών, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης Μοναχής Μακαριώτισσας και τριών μοναζουσών της Μονής, των λαϊκών εργαζομένων και συνεργατών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία του χρόνου, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για την πνευματική ωφέλεια και την ψυχική θωράκισή μας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο Πανάγαθος Θεός δώρισε σε όλους μας από ένα λευκό βιβλίο 365 σελίδων, το οποίο θα πρέπει να γεμίσουμε με αξιόλογες πράξεις αγάπης, φιλανθρωπίας, δημιουργίας, εργατικότητας, συγγνώμης και μετανοίας, ώστε ο τίτλος που θα γραφτεί στο τέλος της χρονιάς που διανύουμε να είναι θετικός. Στη συνέχεια προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία, ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Εκ μέρους των διακονούντων και εργαζομένων μίλησε ο Πρωτοσύγκελος Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και το ανύστακτο ενδιαφέρον του για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το πολυποίκιλο θεάρεστο έργο του στην τοπική Εκκλησία.

Το φλουρί έτυχε ο εφημέριος Παλαιοπαναγιάς και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας, π. Παναγιώτης Ξηρόδημας, ο οποίος δέχθηκε από τον Σεβασμιώτατο, ως ευλογία, μία εικόνα του Αγίου Ευσταθίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Βασιλόπιτα είχε παρασκευάσει η αδελφότητα της Ι.Μ Ζερμπίτσης.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας δώρισε στους παρευρισκόμενους το νέο βιβλίο του, με τίτλο ‘’Τούτον τον Οίκον στερέωσον Κύριε’’, που αναφέρεται στους 193 Ναούς, που έχει εγκαινιάσει ο ίδιος κατά την διάρκεια της αρχιερατικής του διακονίας.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα