Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Μνημόσυνο του μακαριστού Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ, συνοδευόμενο από τον Πρωτοδιάκ. Ιωάννη Μπούτση.

Ο Μακαριώτατος ήλθε στη Χαλκίδα, προκειμένου να προεξάρχει στο 9ετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη), καθώς και στο στήσιο μημόσυνο της αοιδίμου Μεγάλης Ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Καθηγήτριας του Μακαριωτάτου Ελένης Πνευματικού – Μπακαρόζου.

Ο Μακαριώτατος συμπροσευχήθηκε από το Ιερό Βήμα τόσο κατά την διάρκεια του Όρθρου, στον οποίον χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσο και κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο των αγίων Αρχιερέων Φαναρίου και Χαλκίδος, στο οποίο συμμετείχαν και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Πριν την τέλεση του ιερού Μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε με θερμότατους λόγους σεβασμού και αγάπης τον Μακαριώτατο στην Ιερά μας Μητρόπολη ενώ, ο Μακαριώτατος, αφού ευχαρίστησε τον Δεσπότη μας για τους καλούς του λόγους, κήρυξε τον θείο λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας (Λουκ. 19, 1-10), αναφερθείς στο παράδειγμα του Ζακχαίου, ο οποίος «εζήτει ιδείν τον Ιησούν τίς εστί» και καλέσε τους πιστούς να εμπνευστούν από τον Ζακχαίο, ώστε ν’ αποτελέσει πρότυπο ζωής, προκειμένου να ζητούν και να ποθούν να γνωρίσουν τον Χριστό, διά της συμμετοχής στη ζωή της Εκκλησίας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αοιδίμου Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Βέργη, ο οποίος εποίμανε επί 27ετία την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, ενώ ευχήθηκε και στην οικογένεια Πνευματικού, καθώς και στις οικογένειες των υπολοίπων ενοριτών, των οποίων ετελέσθησαν τα ιερά Μνημόσυνα.

Σύμπας ο ευλαβής Λαός της Ενορίας και ευρύτερα της Χαλκίδος, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη καλωσόρισε με πλημμυρίδα καλών αισθημάτων σεβασμού τον Μακαριώτατο κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ.

Μετά το Ιερό Μνημόσυνο και την διανομή του Αντιδώρου, ο Μακαριώτατος παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στον Ιερό Ναό, όπου προσφέρθηκε πρωινό κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, με την ευθύνη του δραστηρίου Προϊσταμένου Οικον. Αναστασίου Χρήστου.

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα