Ο Αρχιεπίσκοπος στον αγιασμό επαναλειτουργίας του Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου στο Ρουφ

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος 

«Ο ναός αυτός να γίνει το καταφύγιο του πόνου, της αγωνίας, της παρηγοριάς και της θέλησης, ώστε να παίρνουμε κουράγιο» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο Ρουφ, όπου τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η ακολουθία του αγιασμού της επαναλειτουργίας του. 

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών κι αμέσως μετά τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με αφορμή την αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών. 

Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος και συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Θεσπιών και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού, αλλά και στις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον καταστροφικό σεισμό του 1999. Μίλησε για τις εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του ναού, ενώ ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Λίγο πριν το πέρας του εσπερινού προχειρίσθηκε Πρωτοπρεσβύτερος ο προϊστάμενος του ναού π. Δημήτριος Τέζας, ενώ μετά την ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη του δωρητές για την πολύτιμη στήριξή τους στην προσπάθεια αναστήλωσης και ανακαίνισης του ναού και ευχήθηκε ο ναός αυτός να γίνει το καταφύγιο του πόνου, της αγωνίας, της παρηγοριάς και της θέλησης, ώστε να παίρνουμε κουράγιο.

Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών αρχών, δεκάδες κληρικοί και πιστοί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.


Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 


Διαβάστε ακόμα