Περιφέρεια Θεσσαλίας: 600.000 ευρώ στο παλιό Οικοτροφείο της Ι. Μ. Δημητριάδος

Τη δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας μαθητών και φοιτητών που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη διαμονή τους για σπουδές στον Βόλο, θα παρέχει και πάλι το παλιό Οικοτροφείο της Μητρόπολης, στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Κ. Καρτάλη.

Το κλειστό εδώ και χρόνια εμβληματικό κτίριο, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστού, ο οποίος επισκέπτεται συχνά το γειτονικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (πρώην Νομαρχία) και είχε συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για την προοπτική επανάχρησης του ακινήτου που σήμερα υποβαθμίζει αισθητικά την περιοχή.

«Υπάρχει μελέτη από την ΙΜΔ για την επανάχρηση του κτιρίου ως οικοτροφείου, όπως ήταν η αρχική του χρήση. Θα ζητήσουμε την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα για τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης με κόστος 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε ένα παλιό ακίνητο με ιστορία να πάψει να αποτελεί σημείο ρύπανσης και να επαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος των νέων γενιών και των οικογενειών τους που θέλουν να δουν τα παιδιά τους να σπουδάζουν αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός.

I. M. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin