Ποιμαντική διακονία του Μητροπολίτη Χαλκίδος

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευλόγησε, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γρηγόριος Δάσκος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη και αθλητές του ΟΑΧ, καθώς και ο για πολλά χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος κ. Τάσος Μπαβέλας, ο οποίος είναι σήμερα ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Αντισφαίρισης.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν αθλητές/τριες και μέλη του ΟΑΧ για τις διακρίσεις που είχαν το 2018.

Την επομένη ημέρα το πρωί, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο της γενέτειράς του Βασιλικό Χαλκίδος, τους οποίους συνόδευε ο Διευθυντής κ. Σάββας Οβαδίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσφορά ποσού προς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, το οποίο συνέλεξαν τα παιδιά κατά τον πρόσφατο Έρανο Αγάπης, για την οποία προσφορά έλαβαν την νόμιμη απόδειξη και τις θερμές ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου, ενώ η συνάντηση κράτησε αρκετά, αφού αναπτύχθηκε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παιδιών και του Επισκόπου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, επισκέφθηκε το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε τις Διπλωματικές Εξετάσεις στην Βυζαντινή Μουσική, κατά τις οποίες ανεδείχθησαν Διπλωματούχοι της Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, η κ. Χρυσούλα Ψυμούλη-Μαγουλά και ο κ. Κωνσταντίνος Δέδες.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους νέους Διπλωματούχους, τον δάσκαλό τους και εκλεκτό Χοράρχη και Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Χαλκίδος κ. Σπυρίδωνα Σιμιτζή και την Διευθύντρια του Ωδείου κ. Μαρία Τουλούμη-Λώλη.

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα