Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Λαγκαδά

Το εσπέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Θείας Επιφανείας και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, ο Πανηγυρικός  Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη Ιερά Μνήμη της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, εορτή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άγει τα Σεπτά του Ονομαστήρια.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τους οποίους και πλαισίωναν πολλοί Ιερείς και Διάκονοι μεταξύ αυτών και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Θ. Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης.

Τον Εσπερινό Θείο Λόγο προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και ομίλησε περί της προσωπικότητας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και τον ασκητικό Βίο του, κάνοντας παράλληλα αναφορά στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος ως δωρεά του Κυρίου, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων Αρχιερέων και Ιερέων, στον Σεπτό Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως μας τα Έτη Πολλά.

Προ της Απολύσεως του Εσπερινού, ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους Αρχιερείς που εκοποίασαν και ταξίδεψαν από τις  Επαρχίες τους για να βρεθούν στην περιοχή του Λαγκαδά παρά το δυσμενές των καιρικών συνθηκών,  ετίμησε κατά το έθος τους νέους της επαρχίας μας, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και με σύμμαχο το θάρρος και την τόλμη που τους διακρίνει, βούτηξαν στα παγωμένα νερά της εξωτερικής πισίνας του κολυμβητηρίου του Λαγκαδά, της Λίμνης Κορώνειας του Αγίου Βασιλείου και στην Λίμνη της Βόλβης, για να ανασύρουν εκ των Υδάτων τον Τίμιο Σταυρό, επιδίδοντάς τους τον προβλεπόμενο έπαινο της Αγίας μας Εκκλησίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα