«Σταυροδρόμια της Ποίησης και της Πίστης» στην Ι. Μ. Πρεβέζης

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00 μ.μ.  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως  με θέμα «Σταυροδρόμια της Ποίησης και της Πίστης». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε θεατρικές απαγγελίες παλαιότερων αλλά και σύγχρονων ποιητών, ύμνους, τραγούδια και βιντεοπροβολές.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας «…Στη θρησκευτική ποίηση, ο ποιητής ατενίζοντας τη δημιουργία, την πολυμορφία … εντυπωσιάζεται και ξεσπά σε εκδηλώσεις θαυμασμού και ευχαριστίας προς το θείο, τα αισθήματά του αναβλύζουν και μετουσιώνονται σε ποίηση…».

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Ερευνητής-φιλόλογος Κοσμάς Κοψάρης ενώ γενική συντονίστρια και εισηγήτρια ήταν η  Λογοτέχνης-Δικηγόρος Ρούλα Γαλάνη. Στις απαγγελίες έλαβαν μέρος οι : Κοσμάς Κοψάρης, Ρούλα Γαλάνη, Κατερίνα Μπαλατσούκα-Κωτσιαρίνη. Τη μουσική επιμέλεια είχε η κα Κλεοπάτρα Τρικόλη (καθηγήτρια Μουσικών σπουδών). Τα τραγούδια απέδωσαν οι Κατερίνα Κοτζαμουράτογλου, Κατερίνα Μπαλατσούκα-Κωτσιαρίνη και η Κλεοπάτρα Τρικόλη.

Τους ύμνους απέδωσε μικρό σύνολο της Βυζαντινής Χορωδίας του Χορού Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως «Chorus Nikopolitanous».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πρέβεζας Κ. Μπάρκας, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Παππάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Μπούρης, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Ελ. Αγγέλη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θ. Δήμας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» Κ. Λογοθέτης.

Ι. Μ. Πρεβέζης

Διαβάστε ακόμα