Στην Αγία Μαρίνα δεν ξεχνούν τους ήρωες

Την μνήμη του μακαριστού και εν αγίοις αυλιζομένου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου τίμησε όπως κάθε χρόνο η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Μαζί του μνημονεύθηκαν και οι πεσόντες σε Ίμια και Κίναρο, Έλληνες αξιωματικοί.

Στην πρώτη Θεία Λειτουργία την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, βοηθούμενος από τον πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιάρχη.

Στην δεύτερη Θεία Λειτουργία ιερούργησε και τέλεσε το ιερό μνημόσυνο ο πότε πρωτοσύγκελος του μακαριστού, Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του ναού Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου Ευσέβειο Μεάντζια και Δαμασκηνό Φυλακτό καθώς και τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη.
Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού προσφωνόντας και καλωσορίζοντας τον Μητροπολίτη τον ευχαρίστησε γιατί θα είναι ο τελετουργός του ιερού μνημοσύνου του προσώπου, που αγάπησε και αγωνίστηκε για την Μακεδονία και “προφήτευσε” ότι η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ζακχαίο της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, στον Ιερό Χρυσόστομο, και στους διωγμούς τους οποίους υπέστη από την εξουσία, αλλά και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη αυτή προσωπικότητα αλλά και την διακονία κοντά του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η γιορτή των κατηχητικών σχολείων για τους Τρεις Ιεράρχες και ευλογήθηκε η αγιοΒασιλειοπίτα από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό ο οποίος μοίρασε και δώρα στα παιδιά των κατηχητικών σχολείων.

Διαβάστε ακόμα