Τα Χανιά υποδέχθηκαν Λείψανα των Τριών Ιεραρχών
30 Ιανουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Τα Χανιά υποδέχθηκαν Λείψανα των Τριών Ιεραρχών

Εκατοντάδες  πιστοί  υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα τα Χανιά στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών  την αντιπροσωπεία της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Παύλου, Αγίου Όρους, που μετέφερε τα ιερά λείψανα των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο πλαίσιο των  επιτυχημένων Γ’ Χαραλάμπειων που διοργανώνει εφέτος για τρίτη φορά η Ενορία Λενταριανών με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και την πρωτοβουλία του ιερατικού  προϊσταμένου του Ναού και Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη.

Πλήθος κόσμου, τοπικών αρχόντων, ανάμεσα των και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, παραδοσιακών κρητικών συλλόγων και αντιπροσωπειών του Ερυθρού Σταυρού και των Σαμαρειτών,  βρίσκονταν στη θερμότατη υποδοχή των Ιερών κειμηλίων  της Ορθοδοξίας μας, τα οποίο έφτασαν  στο Ναό στις 4:30 μ.μ. συνοδευόμενα από τους μοτοσικλετιστές (vstorm greek riders), και τα παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, μετά στρατιωτικών εμβατηρίων από την μπάντα του πολεμικού ναυτικού και απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα.

Ακολούθησε επίσημη Δοξολογία και κατόπιν  προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και  Αντιφώνηση από τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο της Ιεράς Μονής Αγίου Παυλου π. Άνθιμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Κυδωνίας


Εκτύπωση