Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου

 Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σιδηροκάστρου, τελέστηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, επί την ιερά μνήμη του Οσίου Μακαρίου, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Φιλίππων κ. Στεφάνου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίνου και πληθύος Πρεσβυτέρων και Διακόνων.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της προσωπικής επαφής, η οποία ανανεώνει τους δεσμούς της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, εξ αφορμής της σημερινής συνάξεως Αρχιερέων, Κληρικών και λαϊκών, προκειμένου να ευχηθούν στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο, προς τον οποίο ευχήθηκε καλή και αγία Ποιμαντορία.
   Παρέστησαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Κωνσταντίνος Καραμαλής και κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο τέως υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροκάστρου κ. Συμεών Ιωαννίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, ο Διοικητής του 565 Τάγματος Σιδηροκάστρου, Αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Τιμίου Πρόδρομου Ακριτοχωρίου, Μοναχή Ιακώβη και πολλοί πιστοί.
  Μετά την πατατεθείσα δοχή στην παρακείμενη αίθουσα, οι Αρχιερείς επεσκέφθησαν το χωριό Μπαμπά Βαμβακόφυτο, στο οποίο ξεναγήθηκαν και θαύμασαν το ανακαινισμένο από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηρόκαστρου Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έχει ανεγερθεί το 1931 και παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για τις ποιμαντικές δράσεις της.
  Στη συνέχεια, οι Αρχιερείς επεσκέφθησαν την Κατασκήνωση του Ιερού Nαού Μεταμορφώσεως Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία «Θαβώρ».
   Ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β, μεταβαίνων, κατά το εξαγγελθέν Πρόγραμμα στην Άμφισσα θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα