Το Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Μικρή Μαντίνεια

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019, στον Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας, η υποδοχή τμήματος του ιερού λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του ιατρού, το οποίο κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’ και ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. 

Μετά την απόθεση του ιερού λειψάνου τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας τόσο των μετεχόντων στην υποδοχή, όσο και των οικείων και συγγενών τους.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, ευχαρίστησε το Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα του, ώστε να βρεθεί ο Άγιος στην Ιερά Μητρόπολη προς αγιασμό των πιστών.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος παρουσίασε το βίο του Αγίου Λουκά του ιατρού, μέσω προβολής διαφανειών.

Ακολουθήσε η τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου.

Το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουγούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Γ’, στη σύντομη προσλαλιά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μίλησε αναλύοντας το απολυτίκιον του θαυματουργού Αγίου. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου ιερέως π. Δημητρίου Κουβαράκη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα