Το ύστατο χαίρε στον ταπεινό Λευΐτη π. Αθανάσιο Παπασταύρου

«Μακάριοι οἱ νεκροί οἱ ἐν Κυρίῳ ἀποθνήσκοντες ἀπ᾿ ἄρτι… ἵνα ἀναπαύσωνται ἐκ τῶν κόπων αὐτῶν· τά γάρ ἔργα αὐτῶν ἀκολουθεῖ μετ᾿ αὐτῶν». (Ἀποκ. ιδ’ 13).

Πάνδημα και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, καθώς επίσης με την συμμετοχή Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης και πλειάδος ακόμη Ιερέων, κηδεύθηκε το πρωΐ της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου 2019, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, ο Αιδεσιμότατος π. Αθανάσιος Παπασταύρου, συνταξιούχος Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Καταραχίου Πύργου, ο οποίος από το πρωΐ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου, παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Θεού, αφήνοντας τα επίγεια, πορευόμενος πλέον εις το επουράνιον θυσιαστήριον, προκειμένου να συλλειτουργεί, με τον Αρχιθύτην Κύριον μας και με το πλήθος των Αγίων Αρχιερέων και Ιερέων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Η εξόδιος ακολουθία ενός Ιερέως, βεβαίως γεννά αισθήματα χαρμολύπης. Λυπούμαστε ανθρωπίνως που έφυγε ένας καλός Ιερεύς, ένας σεμνός άνθρωπος του Θεού και πιστός Λειτουργός των αρρήτων Μυστηρίων Του, αλλά χαιρόμαστε διότι πιστεύουμε εις την Ανάσταση του Κυρίου μας και προσευχόμαστε ο Μέγας Αρχιερεύς Χριστός, να ανοίξει τις πύλες της βασιλείας του και να τον αναδείξει άξιο λειτουργό του επουράνιου θυσιαστηρίου Του!
Ο μακαριστός π. Αθανάσιος, υπήρξε πάντοτε ακέραιος και με ήθος απαράμιλλο, φιλόθεος, φιλακόλουθος, διακονώντας θεοφιλώς και θεαρέστως σε διαφόρους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με ιδιαίτερο ζήλο, πίστη, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Υπήρξε ακούραστος λειτουργός και φίλος των αγίων. Όλους αυτούς θα τους συναντήσει τώρα πρεσβευτές μπροστά στο θρόνο του Θεού. Ως Οικογενειάρχης υπήρξε άριστος και υποδειγματικός. Κύρια εφόδια της Ιερατικής του διακονίας δεν ήταν τόσο η μόρφωση και τα πτυχία, όσο η συνεχής διάθεσή του για προσφορά και η πλούσια καρδιά του. Μια καρδιά γεμάτη με τη Χάρη του Θεού, που «τά ἀσθενῆ θεραπεύει καί τά ἐλλείποντα ἀναπληροῖ».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στο τέλος της εξοδίου ακολουθίας, ομίλησε με λόγια συγκινητικά, αναστάσιμα, παραμυθητικά και παρηγορητικά για τον μεταστάντα. Επικήδιο επίσης εκφώνησε και ο Καθηγητής Θεολόγος κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Πρόεδρος της Ενώσεως Θεολόγων Ηλείας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας.

Στoυς οικείους και Συγγενείς του, ευχόμεθα να έχουν υγεία, να προσεύχονται συνεχώς ώστε να λάβουν την εξ ύψους παρηγορία στο πένθος τους, μην ξεχνώντας όμως ότι την λύπη του πρόσκαιρου αποχωρισμού, την διαδέχεται η χαρά της Αναστάσεως!

Τόπος αναπαύσεως Του, η γενέτειρά του Πεύκη (Βύλιζα), από εκεί πλέον θα συνεχίσει να δέεται για όλους μας.
Ας είναι Αιωνία η μνήμη του κεκοιμημένου και ευλογημένου δούλου, Ιερέως του Θεού π. Αθανασίου Παπασταύρου.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Διαβάστε ακόμα