Το Ληξούρι εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο
11 Φεβρουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Το Ληξούρι εόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Το Ληξούρι γιόρτασε σήμερα τον πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Παρουσία δεκάδων πιστών, τελέστηκε το πρωί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κ. Δημητρίου. Συλλειτούργησαν μαζί του και οι άλλοι αρχιερείς, αρχιμανδρίτες, ιερείς και διάκονοι δημιουργώντας μια κατανυκτική ατμόσφαιρα γεμάτη τάξη και μεγαλοπρέπεια.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και τεμαχίου Ιερού Λειψάνου του Ιερομάρτυρος στους δρόμους του Ληξουρίου μέχρι την κεντρική πλατεία, με ενδιάμεση στάση το κελί του Αγίου Παναγή Μπασιά.

Τα υμνογραφικά τροπάρια και απολυτίκια του Αγίου αποδόθηκαν από το κόρο του Χοράρχου Νικόλαου Βάλσαμου με λεπτότητα στα κρεσέντα, προσεγμένα στις καταλήξεις και όπου χρειάστηκε μεσούρανα να είναι οι φωνές τους, είχαν την γλυκύτητα της σταθερής φωνής, που έδινε τον εναρμόνιον συγκροτημένο ήχο.

Προπομπός της ιεράς Λιτάνευσης, για ακόμη μία φορά, ήταν η ιστορική Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης.

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας κος Δημήτριος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους του αρχιερείς και εξήρε τόσο τον εφημέριο του ναού του Αγίου Χαραλάμπους, και όλους και όλες που βοήθησαν ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλά.

Αξίζει: Ο Ιεράρχης που κέντρισε τα βλέμματα των πιστών δεν ήταν άλλος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Απλός, ταπεινός ο νεαρός ιεράρχης μίλησε με πολλούς πιστούς και ήταν ενημερωμένος για πολλά θέματα της τοπικής εκκλησία καθώς και του τόπου μας.

Εκτύπωση