Αγρυπνία για την Αγία Φιλοθέη στην Ι. Μ. Χαλκίδος

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης – Προϊστάμενος και Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, Οικον. Ιωάννης Φαφούτης και ευσεβείς πιστοί που είχαν συναχθεί από νωρίς στον Ι. Ναό.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Φιλοθέης, το οποίο φυλάσσεται στον Ι. Ναό.

Λίγο πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο της Οσίας και απηύθυνε λόγο πνευματικού καταρτισμού αναφερόμενος στο βίο και στο παράδειγμα της Οσίας Φιλοθέης.

Με την συμπλήρωση τεσσαράκοντα ημερών από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού ΠΑΥΛΟΥ, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο.

Τέλος, ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς, που δίνουν το «παρόν» στις λατρευτικές αυτές ευκαιρίες που πραγματοποιούνται στην Ιερά μας Μητρόπολη και ιδιαίτερα στην Ενορία της Πολιούχου μας, καθώς επίσης τον π. Συμεών μαζί με όλους τους εθελοντές συνεργάτες που διακονούν το έργο της Ενορίας.

Στην Ιερά αγρυπνία έψαλλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών υπό την καθοδήγηση του κ. Κωνσταντίνου Δέδε – Λαμπαδαρίου του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος και μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Φωτογραφίες: Σταύρος και Νικόλαος Καλαφάτης

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα