Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος
11 Φεβρουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Στο χωριό Καρυά Υπάτης μετέβη το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, όπου ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Πανηγυρίζουσα Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους, πλαισιούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, τον Συνταξιούχο Εφημέριο π. Ιωάννη Γεωργακόπουλο, τον Εφημέριο του χωριού π. Δημήτριο Γεωργακόπουλο και τον Αρχιδιάκονο του π. Ευστάθιο Κατόπη.

            Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο π. Άνθιμος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβαμσιώτατου, η οποία ανεγνώσθη σε όλους τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως και  αναφέρεται στην νέα φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία ονομάζεται «Ταβιθά» και η οποία έχει ως σκοπό την πνευματική και υλική στήριξη των ορφανών και απροστάτευτων παιδιών, ολοκλήρου της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.

            Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης, επαίνεσε τους πιστούς κατοίκους του χωριού, δια την ευλαβική στάση , την οποία ετήρησαν καθ’ όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αλλά και για την εν επιγνώσει συμμετοχή τους στην Θεία Κοινωνία, τα οποία είναι καρπός των καλών Εφημερίων που ιεράτευσαν στην Ενορία, οι οποίοι ενέσπειραν στους πιστούς την αγάπη και τον σεβασμό προς την Εκκλησία και την Θεία Λατρεία.

            Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος,  ωμίλησε για την ζωή και τα μαρτύρια, που υπέμεινε υπέρ Χριστού ο άγιος Χαραλάμπης, ο οποίος αν και υπέργηρος Ιερεύς έμεινε στύλος ακλόνητος στην πίστη του και με τα μαρτύρια και την αγία ζωή του μένει λύχνος άσβεστος, φωτίζοντας και διδάσκοντας σε όλους την αγάπη του για τον Χριστό, την τήρηση των Εντολών του Ευαγγελίου, την αγάπη προς όλους τους ανθρώπους και την αμετακίνητη πίστη, η οποία είναι φρούριο απόρθητο και στηρίζει τον άνθρωπο στις δύσκολές στιγμές.

            «Τέτοια αμετακίνητη πίστη, σαν αυτή του αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, χρειαζόμαστε κι’ εμείς σήμερα αδελφοί μου , σ’ αυτή την δύσκολη κοινωνία που ζούμε, για να μπορέσουμε να αντέξουμε μέχρι τέλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά με ακοίμητες τις πρεσβείες του τιμωμένου αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του προστάτου του χωριού.

            Ακολούθως ο Ποιμενάρχης, εις ένδειξιν τιμής προς όλο το πλήρωμα της Ενορίας, αλλά και επαινώντας τον καλό Εφημέριο π. Δημήτριο δια την αγάπη του, την υπακοή και την προθυμία του προς την Εκκλησία και την διακονία του, του επέδωκε το οφίκιο του Οικονόμου, απάντων αναφωνούντων το: «Άξιος!».

            Μετά την διανομή του Αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τις αγιαβασιλόπιτες, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού,  του Δ.Δ. της Καρυάς και  του Πολιτιστικού Συλλόγου, ευχόμενος σε όλους καλή, ευλογημένη και καρποφόρα χρονιά.

            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας παρέστησαν: ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχηες κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Λάμπρου και κα Βίβιαν Αργύρη, ο Γενικός Γραμματεύς του Δήμου Λαμιέων κ. Δημοσθένης Καλαμπαλίκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καρυάς Υπάτης  κ. Βασίλειος Κραβαρίτης, Πρόεδροι των ομόρων Δημοτικών Διαμερισμάτων, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών κ. Ελένη Κουτσομπλή και πολλοί πιστοί.

            Στις 12: 00 το μεσημέρι ο Σεβαμσιώτατος μετέβη στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Ευρυτανίας, όπου και ευλόγησε τους Γάμους των πνευματικών παιδιών της Μητροπόλεώς μας Παναγιώτου Κολοκυθά και Άννας – Μαρίας Μαντή.

            Στο Μυστήριο παρέστησαν Ιερείς, συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νεονύμφους να είναι πάντοτε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι από τον Θεό και να αξιωθεί ο Παναγιώτης και του Ιερού Μυστηρίου της Ιερωσύνης, αφού τυγχάνει υποψήφιος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  στους δε γονείς, τα αδέλφια και σε όλους τους συγγενείς να τους χαίρονται.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση