Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη στην Ι. Μονή Βυτουμά Μετεώρων

Το πρωί του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Θεοκτίστη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Βυτουμά, η οποία εξελέγη από την αδελφότητα την 29η Νοεμβρίου 2018.

Στην ομιλία της η ηγουμένη μοναχή Θεοκτίστη ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο, τους Ιερείς της Μητροπόλεως, στους συγγενείς της και τις αδελφές της μονής. Στον λόγο της δεν παρέλειψε να θυμηθεί την μακαριστή γερόντισσα Παρθενία αλλά και τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στη δική του προσφώνηση αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της παρουσίας ιερών μονών και ανθρώπων που καλλιεργούν νυχθημερόν τη μετάνοια, την προσευχή, την ευχαριστία και δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό και ευχήθηκε στην Ηγουμένη Θεοκτίστη να είναι Άξια και να έχει την ευλογία του Κυρίου.

Στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Καθηγούμενοι και Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

Διαβάστε ακόμα