Η εορτή της Αγίας Φωτεινής στην Χαλκίδα

Την Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 πανηγύρισε με εκκλησιαστική τάξη το Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας ενδόξου Ισαποστόλου και Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, με την συμμετοχή πολλών πιστών, παρά τό πολύ κρύο που επικρατούσε.

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη, Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα και την συμμετοχή πολλών πιστών της Ενορίας και ευρύτερα της Χαλκίδος.

Κατά το κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιωτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας, μέσα από τις σχετικές αναφορές των Ιερών Ευαγγελίων.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησαν οι ιεροψάλτες του Ενοριακού Ι. Ναού κ. Ιωάννης Κουρούπης και κ. Κωνσταντίνος Δέδες, ενώ η ιερά πανήγυρη διοργανώθηκε άψογα και εφέτος, χάρη στον συντονισμό του Προϊσταμένου της Ενορίας π. Αναστασίου και την φιλότιμη προσφορά των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εθελοντών και εθελοντριών.

I. M. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα