Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στην Ι. Μ. Νεαπόλεως
23 Φεβρουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Πολυκάρπου στην Ι. Μ. Νεαπόλεως

Στον Άγιο Πολύκαρπο Μενεμένης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ενώ την προηγούμενη μέρα χοροστάτησε στον τελούμενο εκεί Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό.

Ο πρεσβύτερος π.Στυλιανός Αναστασόπουλος είχε το διακόνημα του κηρύγματος την παραμονή της εορτής, ο οποίος με τρόπο ευσύνοπτο και παραστατικό ανέπτυξε την μεγάλη σημασία της αρετής της αυτογνωσίας για την καλλιέργεια της πνευματικής ζωής, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης μίλησε  ανήμερα της εορτής, αφού σκιαγράφησε με ενάργεια την προσωπικότητα του Αγίου και  στη συνέχεια επεσήμανε ότι ακόμα και οι εθνικοί αναγνώριζαν τη θεολογική κατάρτιση, τη διδακτική ικανότητα και την πνευματοφόρα διδασκαλία του Επισκόπου Σμύρνης, αγίου Πολυκάρπου.

Στον κατάμεστο Ναό παραβρέθηκαν, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι αστυνομικές αρχές και πλήθος πιστών.

Στον Ιερό Ναό βρίσκεται αποθησαυρισμένο απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Πολυκάρπου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού έκανε μικρή μνεία στην πρωτεύουσα της Ιωνίας, τη Σμύρνη, την οποία διαποίμανε  θεοφιλώς  ο Άγιος Πολύκαρπος, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Επισκόπου, ο οποίος επισφράγισε την  αγάπη του για το Χριστό με το μαρτύριο.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Εκτύπωση