Η εορτή του Αγίου Ρηγίνου στην Ι. Μ. Χαλκίδος

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που πλήττουν την χώρα μας τις τελευταίες μέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στη Σκόπελο, προκειμένου να συμπανηγυρίσει με τον ευλαβέστατο Ιερό Κλήρο και τους ευσεβείς χριστιανούς της Νήσου, τον Πολιούχο τους Άγιο Ρηγίνο, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του.

Με δεδομένη αυτή την αδυναμία μεταβάσεώς του στη Σκόπελο, λοιπόν, αλλά έχοντας την επιθυμία να ζητήσει την ευλογία του Αγίου Ρηγίνου και να εορτάσει την ιερά μνήμη του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αποφάσισε και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το οποίο ευρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Χαλκίδα και φυλάσσεται σε αργυρά Λειψανοθήκη, μικρό ιερό απότμημα των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.

Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν όλοι οι υπάλληλοι, κληρικοί και λαϊκοί, των γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, ενώ έψαλλαν ο ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραΐτης, Εκκαθαριστής.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε όλο το προσωπικό της Ι. Μητροπόλεως και ευχήθηκε πατρικά σε όλους να έχουν προστάτη και πρέσβη προς Κύριον τον Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο.

I. M . Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα