Η εορτή του Αγίου Βλασίου στην Ι. Μ. Καρυστίας
11 Φεβρουαρίου 2019 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Βλασίου στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα εορτάστηκε το 2ήμερο 10ης και 11ης Φεβρουαρίου 2019 η εορτή του Αγίου Ιερόμαρτυρος Βλασίου του θαυματουργού όπου και φέτος πανηγύρισε ο πάλαι ποτέ Ενοριακός Ιερός Ναός του Αγίου Βλασίου στην ενορία Άγιος Βλάσιος Κονιστρών του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Αφ’εσπέρας ετελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίον προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ενω συμμετείχε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος και ιερείς εκ των γειτονικών χωρίων και πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή του Αγίου.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελουμένου του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχ Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία πολλών ιερέων και των διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εν πρώτοις αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Βλασίου ο οποίος ήταν οπλισμένος με δύο όπλα πνευματικά τον τίμιο σταυρό με τον οποίον πολέμησε τον διάβολο και το ιερό ευαγγέλιο το οποίο μελετούσε συνεχώς τα ιερά κείμενα με τα οποία κήρυτε στους ανθρώπους με πολλά ωφέλιμα θεία μηνύματα πνευματικά στην συνέχεια στο τέλος της επι γής ζωής του ο Άγιος Βλάσιος και αφού υπέστη πολλά μαρτύρια έλαβε τον ουράνιο στέφανο του μαρτυρίου και αναδείχθηκε ένας άγιος με πολλά επιτελούμενα θαύματα που εποίησε.

Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ εκ των οποίων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Αλέξανδρος Θεοδώρου και Γεώργιος Μπόκαρης.

Προ της απολύσεως της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος με τις πατρικές ευχές του ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει και να καθοδηγεί κάθε πιστό στην συνέχεια προχείρησε τιμητικά σε Οικονόμο τον άξιο εφημέριο της ενορίας πατέρα Ευάγγελλο Σκιάνη τον οποίον και επαίνεσε για το ποιμαντικό έργο του στην ενορία.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο Εφημέριος π. Ευάγγελος Σκιάνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την λαμπρή παρουσία του στην εορτή κάθε χρόνο επίσης στο αναλόγιο έψαλαν θαυμάσια τους ύμνους ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Γεώργιος Πόγκας και ο Ιεροψάλτης Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Εκτύπωση