Η Πρέβεζα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Κορυφώθηκαν σήμερα στην Πρέβεζα οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους.

Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό στις 7:00 τελέστηκε η λειτουργία του Όρθρου  και ακολούθως η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του  Μητροπολίτη Καισαριανής  Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ, ο οποίος μαζί τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο λάμπρυναν με την  παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Στην συνέχεια με τιμητική πομπή στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες, οι ιερείς της πόλης, οι αρχές, οι πιστοί καθώς και τιμητικό άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου και μαθητών έγινε η λιτάνευση της  Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους (ο οποίος το 1854 απάλλαξε την Πρέβεζα από την φοβερή απειλή του λιμού).


Την πομπή συνόδευσαν η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ιωαννίνων καθώς και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφέας».

Μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε στους προσκεκλημένους αλλά και στους  δημότες της πόλης καφέ στον πολυχώρο της «Λαϊκής Αγοράς».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και τον λαό της πόλης, αναφέρθηκε στον βίο και τη στάση ζωής του Αγίου Χαραλάμπους υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα  για όλους μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

.pamepreveza.gr



Διαβάστε ακόμα