Η Προεδρία της Δημοκρατίας συγχαίρει την Ι. Μητρόπολη Σαν Φρανσίσκο

Επιτρέψατέ μου να σας συγχαρώ για αυτή την εμβληματική, κυριολεκτικώς, συγκέντρωση Νέων στο Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού και Χορωδίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης του Σαν Φρανσίσκο. Γνωρίζω την επιτυχία αυτής της ποιμαντικής δράσης, που ήδη μετρά 43 χρόνια. Και συγχαίρω την διοίκηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γερασίμου και όλους τους Κληρικούς και Πιστούς που εργάσθηκαν για να σχεδιάσουν αυτή την αξιοθαύμαστη εκδήλωση, η οποία είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της Ορθόδοξης Πίστης μας και του Ελληνικού Πολιτισμού μας.


Κάθε σημαντική προσπάθεια, όπως αυτή, αρχίζει από την βάση. Είναι οι Άνθρωποι στις ενορίες σας, οι Ιερείς σας, οι Γονείς και τα Μέλη της Κοινότητας που έχουν υποστηρίξει και καλλιεργήσει αυτά τα προγράμματα και έχουν ενσταλάξει στη Νεότερη Γενιά την υπερηφάνεια για την Θρησκευτική και την Προγονική Κληρονομιά τους.

Αυτό που κάνετε τα τελευταία 43 χρόνια έχει επιδράσει θετικά στην επόμενη Γενιά, η οποία αναγνωρίζει την σημασία της διατήρησης της Πίστης μας και της Εκπαίδευσης των Νέων με βάση τις αξίες και τα ιδανικά των Προγόνων μας.


Το έργο των ανθρώπων είναι που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Δημοτικού Χορού. Η ετήσια πρωτοβουλία των Κοινοτήτων σας είναι που καθιστά δυνατή την συγκέντρωση ενός πρωτόγνωρου αριθμού ανθρώπων, για να γιορτάσουν τον πνευματικό και, κατ’ εξοχήν, τον πολιτισμικό πλούτο του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Θεωρώ τιμή μου, σ’ ένα από τα μελλοντικά σας Φεστιβάλ, να παρακολουθήσω από κοντά ένα τέτοιο Σαββατοκύριακο Πίστης, Χορού και Αδελφοσύνης. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για όσα έχετε ήδη κατορθώσει και είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα σημειώσετε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!

Διαβάστε ακόμα