Καλαβρύτων: “Για την αγάπη του Χριστού με καταδίκασαν σε 7 μήνες φυλακή”

Είναι ήδη γνωστόν, ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείον Αίγίου με καταδίκασε σε φυλάκιση ΕΠΤΑ ΜΗΝΩΝ με τριετή αναστολήν, έπειτα από μήνυση, την οποίαν είχαν καταθέσει μερικά πρόσωπα της Κοινότητος ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ έπειτα από ένα δημοσίευμά μου στο Blog με τίτλο «φτύστε τους».

Πρωτοδίκως είχαμε κριθή ΑΘΩΟΣ. Πλήν όμως ο τότε Υπουργός της Δικαιοσύνης κ. Κοντονής, παρεμβαίνων στο έργο της Δικαιοσύνης, με δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του για την αθωώσή μας και τότε δύο Εισαγγελείς -άραγε δεν είναι πρωτοφανές αυτό;- έσπευσαν να ασκήσουν Έφεση κατά της αθωωτικής Αποφάσεως! Και μάλιστα ο κ. Αντιεισαγγελεύς Εφετών Πατρών με παρέπεμψεν νά δικασθώ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑ, ήτοι διά κατάχρησιν Εκκλησιαστικού Αξιώματος (άρθρον 196 ΠΚ), η δε κα Εισαγγελεύς Πλημμελειοδικών Αιγίου με παρέπεμψεν να δικασθώ για τα δύο αδικήματα, όπως δηλ. αρχικά ήταν τό Κατηγορητήριο, ήτοι και για ρατσιστική συμπεριφορά (/αρθρον 1 του Ν. 927/79 κλπ).
Η δίκη άρχισε την 23ην ‘Ιανουαρίου, διήρκεσε ΔΕΚΑ (10) ΩΡΕΣ και διεκόπη για την Δευτέρα 28ην του ιδίου μηνός. Διήρκεσε ΕΞΗ (6) ΩΡΕΣ!

ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ
παρέστησαν οι κ.κ.:
• Γεώργιος Παπαϊωάννου,
• Γεώργιος Μπέσκος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, και
• Βασίλειος Οπλαντζάκης
ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ:
Οι Σεβ. Μητροπολίτες

  • Ηλείας κ. Γερμανός
  • Πειραιώς κ. Σεραφείμ, και
  • Γόρτυνος Ιερεμίας.
    ΕΠΙΣΗΣ
  • Ο Παιδίατρος κ. Σωτ. Καρανικόλας, και
  • Η Δικηγόρος κα Ελένη Καρνιάτη
    ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥ- ΓΝΩΜΟΣΥΝΗΝ ΜΟΥ!
  • Επίσης από τη θέση αυτή εκφράζω την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μου προς το πλήθος των Κληρικών μας και των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι παρέστησαν και εκοπίασαν, ιστάμενοι όρθιοι και νηστικοί επί ώρες! Στο ακροατήριο ήσαν χριστιανοί από την Επαρχία Καλαβρύτων, από την Πάτρα, από την Αθήνα, από την Βόρειο Ελλάδα, ακόμη και η κα Φωτεινή από το Βερολίνο της Γερμανίας! Κορυφαία παρουσία στο ακρατήριο ήταν η παρουσία της πολυσεβάστου κας Μαρίας, ηλικίας ΕΝΝΕΝΗΝΤΑ (90) ΕΤΩΝ! Σκύβω και ασπάζομαι πατρικά όλους με πολλήν εν Χριστώ αγάπην.

Η διαδικασία υπήρξεν πολύωρος.
Η κα Εισαγγελεύς επρότεινε τήν απαλλαγή μας!
_

Πλήν όμως το Δικαστήριον με κατεδίκασε σε επτά(7) μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολήν.


Από τα βάθη της ψυχής μου ευχαριστώ τον Κύριον, διότι με αξίωσε της τιμής να πάσχω δια τό Όνομά Του το Άγιον!
Στα χείλη μου όλως αυθορμήτως ανεβαίνουν τα λόγια του Απ. Παύλου, δηλ «ημίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ού μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και τό υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ. 1,29).
Ενώπιον του Δικαστηρίου εδήλωσα: «Η σημερινή είναι η πιο ιστορική ημέρα της ζωής μου! Δια την αγάπην του Χριστού διώκομαι!». Έζησα την πιο ευτυχισμένη, τη πιο δοξασμένη ημέρα της ζωής μου! Δοξάζω το όνομα τού Κυρίου μας!

Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 30 Ιανουαρίου 2019

Διαβάστε ακόμα