Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου στην Ι. Μητρόπολη Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 (Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου), ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της ενορίας Καρβελά, κατά τη διάρκεια της οποίας χειροθέτησε εις το διακονήσαι το Ιερόν Βήμα (νεωκόρο) την προβεβηκυῖαν την ηλικίαν καν Παρασκευή Αναϊπάκου και σε αναγνώστρια την καν Μαρία Καπουρελάκου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στο κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην παραβολή του σημερινού ιερού Ευαγγελίου, τονίζοντας τη σπουδαία αρετής της ταπεινοφροσύνης.

Στη συνέχεια, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, μετέβη στο παλαιό σχολείο του χωριού, όπου ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Καρβελιωτών, όπου κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία των ιερών συμβόλων, αλλά και στη διατήρηση των τεσσάρων εποχών.

Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου και πλήθος κόσμου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου (Μετόχι του Παναγίου Τάφου), στο χωριό Κονάκια, όπου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μονής, είχε μια πνευματική συζήτηση με τη γερόντισσα Μακρίνα.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, επεσκέφθη, στην οικία του, τον ασθενούντα εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Γυθείου, π. Ηλία Μανιατάκο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα