Με λαμπρότητα η εορτή της Αδελφότητος εν Αθήναις Τηνίων

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, της οδού Μετσόβου, στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, τον οποίο εξεπροσώπησε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεος Κιούσης, επι τη εορτή της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων και τη επετείω από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το αντίγραφο της Αγίας Εικόνας επέστρεψε στα Γραφεία της Αδελφότητος επί της οδού Αλεξάνδρας, όπου φυλάσσεται, με λιτανευτική πομπή, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, που ευγενώς παρεχώρησε ο Ενδοξώτατος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης ΛΣ, και από παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαρλά-Μαμάδου, φερομένη αρχικά διά χειρών του Σεβασμιωτάτου και στη συνέχεια διά χειρών των συλλιτανευόντων.

Ακολούθως, στην αίθουσα της Αδελφότητος πραγματοποιήθηκε Πνευματική Πολιτιστική Εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Πλοίαρχος ΕΝ κ. Εμμανουήλ Σκαρής, αναφερθείς στο ιστορικό της Ευρέσεως.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και ως Πρόεδρος της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές των μελών της.

Κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως ήταν ο Επιμελητής της Βιβιοθήκης του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαος Γκίζης, με θέμα «Οι Πανηγύρεις της Μεγαλόχαρης Τήνου κατά τον 19ο αιώνα», ο οποίος απέσπασε τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτσης, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος των ΡΚαθολικών Αθηνών κ. Νικόλαος Φώσκολος, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Τήνου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Σώχος, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, Καθηγητής Ιατρικής κ. Κορρές, ο Επίτροπος κ. Νικ. Διαμαντάκης, η Πρόεδρος των Ανωμεριτών κα Φρ. Κουνάνη, ο διατελέσας Δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεοδωρογεράσιμος Μαγκανιώτης, ο Δευθυντής της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου κ. Λεων. Χαλεπάς, ο κ. Α. Βεντούρης, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πολλοί Τήνιοι.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως στο ισόγειο του κτηρίου παρετέθη προς όλους εόρτιος δοχή.

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα