Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σιατίστης στην γενέτειρά του

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, ο οποίος ήλθε στη Χαλκίδα προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και στο τεσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου (Ιωάννου), ο οποίος διετέλεσε Προϊστάμενος του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου προεξήρχε στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και του Σεβασμιωτάτου αγίου Χαλκίδος και πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους λαού του Θεού, που προσήλθε στη Θεία Λειτουργία και στην κοινή προσευχή για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην αρχή του Τριωδίου και στο τελωνικό πρότυπο και στη συνέχεια τόνισε πλευρές του χαρακτήρα του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, ενώ ευχήθηκε και στις οικογένειες των υπολοίπων ενοριτών, των οποίων ετελέσθησαν τα ιερά Μνημόσυνα. Παράλληλα συνεχάρη τον κ. Κώστα Καραγιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ευβοίας για την πρωτοβουλία να προσφέρουν στον Ι. Ναό μία Εικόνα του προστάτου τους Αγίου Ευγενίου του Τραπεζουντίου και να παραγγείλουν στον Υμνογράφο κ. Χαραλάμπη Μπούσια, να συνθέσει Ιερά Παράκληση προς τιμήν του.

Προ της Απολύσεως εψάλη η Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Ποντίων, μετά το πέρας της οποίας ο Πρόεδρος κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και δήλωσε την διάθεση να συνεχίσει ο Σύλλογος να στέκεται συνεπής στις παραδόσεις των παλαιοτέρων.

 Αμέσως μετά ετελέσθη σε κλίμα συγκίνησης το Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, μετά το πέρας του οποίου ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του και ευχήθηκε, ώστε ο Κύριος της ζωής να κατατάξει μεταξύ των εκλεκτών Του τον πιστό δούλο Του Αρχιερέα Παύλο.

Εκτός από την Χαλκίδα, Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστου Ιεράρχου ετελέσθη και στην Ιστιαία, αλλά και στο Μαντούδι, όπου ο μακαριστός διηκόνησε επί εικοσιπενταετίαν.

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα