Νέα Ηγουμένη στην Ι. Μονή Αγ. Δημητρίου Καρακαλά Ναυπλίου

Στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο Ναύπλιο μετά την κοίμηση της μακαριστής Γερόντισσας Ακακίας την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, εξελέγη νέα ηγουμένη.

Η Γερόντισσα Ακκακία υπήρξε μια από τις σεβάσμιες μορφές του γυναικείου μοναχισμού στην Αργολίδα και διακρινόταν πάντα για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε όλο τον κόσμο.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου και σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Κακαραλά, διεξήχθησαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, κεκλεισμένων των θυρών, οι εκλογές για την ανάδειξη ισόβιας Ηγουμένης.

Άπαντες οι εγγεγραμμένες αδελφές της Ιεράς Μονής προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και κατόπιν καταμετρήσεως των ψήφων από την αρμόδια εφορευτική επιτροπή εξελέγη παμψηφεί ισόβια Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου Καρακαλά η Μοναχή Χριστονύμφη.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας πραγματοποιήθηκε Ευχαριστήριος Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κ. Νεκταρίου, παρουσία του Ιερού κλήρου, της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης, των αδελφών της Ιεράς Μονής, και πιστών που ανέμεναν το αποτέλεσμα έξω από το Καθολικό της Μονής.

Διαβάστε ακόμα