Συνάντηση του Μητροπολίτη Γαλλίας με την Πρόεδρο της Γεωργία

Στον Ιερό Ναό Αγίας Νίνας Παρισίων χοροστάτησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, όπου εκκλησιάστηκε η Εξοχοτάτη Πρόεδρος της Γεωργίας κ. Salome Zurabishvili, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε την κ. Πρόεδρο στην ενορία της Αγίας Νίνας η οποία υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας εδώ και 90 χρόνια. Υπογράμμισε ότι ο πατέρας της κ. Προέδρου είναι ένας εκ των ιδρυτών της ενορίας και εξέφρασε την υπερηφάνεια της κοινότητας και της Ιεράς Μητροπόλεως, που η κ. Zurabishvili ανήλθε στον υψηλότατο βαθμό της Προέδρου της Γεωργίας.

Προσέφερε στην Εξοχοτάτη κ. Πρόεδρο μία βυζαντινή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου με την ευχή πάντοτε να την προστατεύει και να την καθοδηγεί.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την θερμή υποδοχή και τις πατρικές ευχές και εξέφρασε τη χαρά της που είχε την ευκαιρία να εκκλησιαστεί στον Ι. Ναό της Αγίας Νίνας, που ιστορικά συνδέεται στενά με την οικογένειά της.

Ο προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Artchil Davrichachvili καλωσόρισε την Εξοχοτάτη κ. Πρόεδρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ και μετέφερε τον ενθουσιασμό όλης της ενορίας για αυτή την υψηλή επίσκεψη.

Ι. Μ. Γαλλίας

Διαβάστε ακόμα